Dodano: 2007-10-12 10:15
| RuczajDJ napisał(a): |
| Przeciez komuchy z SLD przez to ludzie ktorzy przez 50 lat popierali reżim antydemokratyczny, popierali/legitymizowali wsadzanie ludzi do pierdla za poglądy. |
Tamci już powymierali prawie. Ja uważam ich za "młodą lewicę". Po 89 roku (to już prawie 20 lat temu!) wiele się zmieniło i młode pokolenia nie chą czasem już wracać i roztrząsać kto był UBekiem, a kto nie. Pamięć i szacunek do ludzi walczących wówczas o wolność zostaje, a życie toczy się dalej. Zacznijmy się martwić o codzienność i teraźniejszość, a nie o ciągłe patrzenie wstecz.
To tyle ode mnie.
I can't look it in the eyes Seconal, Spanish fly, absinthe, kerosene... Cherry flavored neck and collar I can smell the sorrow on your breath, The sweat, the victory... and sorrow The smell of fear, I got it
Dodano: 2007-10-12 10:51
No ale kto powymierał?? Kwaśniewski? Borowski? Szmajdzinski? Lewandowski? Dumkiewicz?
Toż to stare komuchy...
Teoretycznie szefem jest młody Olejniczak, ale praktycznie przeciez Olejniczak nic nie znaczy w Lidzie, sluzy za listek figowy, a lekceważą go nawet sami LiDowcy. Obrzydzenie mnie bierze, jak widze tych przefarbowanych dawnych grabarzy demokracji, jak dzisiaj udaja demokratow.
A co do planu: przeciez nie maja zadnego programu poza przetrwaniem i ciagnieciem szmalu z dotacji dla partii politycznych.
Tzw 100 konkretow jest ukradzione jak niedawno ujawnila prasa z kampanii francuskich wyborow.
No bo jaki plan na Polske moze miec formacja, ktora w ciagu ostatnich paru lat sie skompromitowala najwieksza liczba afer w historii Polski po '89 roku?
Przeciez dlatego SLD kompletnie wtedy wylecialo z polityki..
Patrz: agera Rywina (http://pl.wikipedia.org/wiki/Afera_Rywina),
afera starachowicka (http://pl.wikipedia.org/wiki/Afera_starachowicka),
afera z tanimi lekami, afera paliwowa, spółki węglowe itd itd.
Ciekawe, że z czasem do pierdla trafiła większośc tzw regionalnych baronów SLD ( Andrzej Pęczak, Ryszard Nawrat, Aleksandra Jakubowska, Jędrzej ędykiewicz, Andrzej Szarawarski, Zbigniew Sobotka). Zreszta, nazwa "baroni" juz sama w sobie jest wyrazem arogancji i olewania ludzi.
Zaprawde, dawne SLD to beda swietni fachowcy, nie ma co... :D
Dodano: 2007-10-12 10:52
| androgyne napisał(a): |
| [quote:e335d69f20="RuczajDJ"]Przeciez komuchy z SLD przez to ludzie ktorzy przez 50 lat popierali reżim antydemokratyczny, popierali/legitymizowali wsadzanie ludzi do pierdla za poglądy. |
Tamci już powymierali prawie. Ja uważam ich za "młodą lewicę". Po 89 roku (to już prawie 20 lat temu!) wiele się zmieniło i młode pokolenia nie chą czasem już wracać i roztrząsać kto był UBekiem, a kto nie. Pamięć i szacunek do ludzi walczących wówczas o wolność zostaje, a życie toczy się dalej. Zacznijmy się martwić o codzienność i teraźniejszość, a nie o ciągłe patrzenie wstecz.
To tyle ode mnie.[/quote:e335d69f20]
Zgadzam się z Androgyne w 666%
"Make Foch Not War" "Nic nie może się zmarnować"
Dodano: 2007-10-12 11:52
| Sleeping_Giant napisał(a): |
| Zauważyliście ,że Tusk często używa słów "ten kraj", "mieszkańcy tego kraju". Ale przeciez ten kraj ma imię.A jemu słowo Polska nie może chyba przejść przez gardło.No ale cóż, skoro jego własna babka wolała w Gdańsku po wojnie mówic po niemiecku, zamiast po polsku...Albo inny krytyk PiSu- Władysław Bartoszewski, człowiek, który nie ma matury nazywa polskich dyplomatów dyplomatołkami :roll: .Oczywiście pełen respekt dla jego dokonań (chociażby to, że był jednym z nielicznych nie-agentów wśród ministrów spr. zagr. po 89.)no, ale jeżeli człowiek publicznie zabiera głos , to chyba liczy się z tym , że może być skrytykowany.Ja będę głosował na PiS , bo to jedna z niewielu partii (albo i jedyna), która dba o polskie interesy na arenie międzynarodowej.Gdyby oni rządzili zamiast SLD to Niemcy by nam takiego rurociągu nad głowami nie machnęli. |
Czytam i niedowierzam...
Wódz Jarosław K. omamił Cie do reszty!!!
Ja staram sie zrozumieć, że każdy ma swoje poglądy (dobrze, że w ogóle jakieś masz), to, że popierasz PIS nie znaczy przecież że jesteś nienormalny (choć może tylko mi się tak wydaję...), ale te slowa które napisałeś na prof. Bartoszewskiego mówią same za siebie - JESTEŚ KRETYN!!! I TYLE! Profesor Bartoszewski to JEDYNY dzisiaj żyjący AUTORYTET w Polsce!!! Czy ty w ogóle wiesz co to znaczy autorytet?! Ale opluwanie wszystkich którzy nie zgadzają się z tym co mówi car Jarosław I Wielki (choc Wielki nijak do niego nie pasuje...) jest rzeczą charakterystyczną dla PISu! Jestem pewien że gdyby nawet sam Papież w jakikolwiek sposób skrytykował PIS to zbesztaliby i jego!!!!!!!!!
"Niech Mrok bedzie z Wami"
Dodano: 2007-10-12 12:31
| Xymox napisał(a): |
| ale te slowa które napisałeś na prof. Bartoszewskiego mówią same za siebie - JESTEŚ KRETYN!!! I TYLE! Profesor Bartoszewski to JEDYNY dzisiaj żyjący AUTORYTET w Polsce!!! |
Pozwole sie wlaczyc. Moze kolega troche przesadzil, ale Ty tez. Jedyny zyjacy autorytet? Kto, Bartoszewski? No bez pomnikow za zycia prosze! :) Bez przesady.... Chyba ze zapomnialas dodac, ze to "twoim zdaniem" 1 zyjacy autorytet itd itd.
Bartoszewski, i to przyznaje wiele osob (a z racji obowiazkow obracam sie w kregu znajomych, gdzie pare osob zna go osobiscie, jeszcze z czasow jak byl ministrem), ostatnio zglupial i wiele stracil. Dlaczego? Bo przez lata siłą Bartoszewskiego bylo to, ze zawsze byl ponad.
Teraz juz nie jest i musi sie liczyc z krytyka, bo teraz juz jest po prostu stroną w sporze.
To nic nienormalnego, tak sie zdarza w demokracjach - patrz przyklad Pipesa (ojca) i Giddensa, obaj sa niewatpliwie wielcy i obaj sa jednoczesnie zaangazowani. Wszyscy to toleruja. Ale nikomu nie przychodzi do glowy wpadac w jakis oblubienczy szal i rzucac sie na sama mysl o krytyce ktoregos z nich.
Z publicznym opowiedzeniem sie jest jak z utrata dziewictwa :)
Bartoszewski, jestem przekonany, ze jak juz wlazl w szambo to ma swiadomosc ze stracil nimb nietykalnosci. Tak by bylo z kazdym na jego miejscu.
Nie mozna jednoczesnie grac w sporze i zachowac pozycji arbitra. Nie da sie. Bartoszewski jest chyba na tyle inteligentny ze rozumie tak proste reguly.
Dla mnie przez lata Bartoszewski byl dzentelmenem - ale wlasnie przez to goraczkowe, tandetne wystapienie stracil u mnie ten status (i pewnie sie tym przejmuje jak cholera:) ). Bo wg slownika Ś.Pamięci Kopalinskiego "dżentelmen człowiek nienaganny zarówno pod względem etycznym, jak i form towarzyskich, taktowny, honorowy, godny zaufania, uprzejmy.". Bartoszewski zachowal sie, w tych ponizajacych slowach napewno nie taktownie. I juz nie jest kims godnym zaufania, jako czlowiek jednej strony. Szkoda.
Oglądałem to wystapienie na TVN24, czułem się zażenowany tym jadem, szok. Rozumiem polityków, ze sie obrzucaja gownem- to ich zawod i po nich sie niczego wiecej nie spodziewam. Ale Bartoszewski, wydzierający i dostajacy spazmow na mownicy? Prostackie gry slowne? To ma byc czlowiek autorytet?? Żenuj...
Zastrzegam, ze to nie znaczenia ze to akurat Bartoszewski. KAZDEGO ocenilbym w taki sposob po takim numerze. Przykro czasem patrzec, jak ludzie po pieknej drodze zycia sie wykladaja na jakiejs pierdole. Moze nawet gorycz wieksze, ze tak postapil Bartoszewski, dotad naprawde rowny facet.
Sam nie uznaje zadnych autorytetow, ale mialem taki podreczny (na uzytek osobisty:) ) katalog osob uwazanych przeze mnie za wielkie. Po tym wystapieniu Bartoszewski stamtad wypada. Ot, jazgoczacy polityk, ktorzy rzucil swoj autorytet na szale walki politycznej. No i tanio przepuscil swoj autorytet, bo to zwykle przedterminowe wybory, nie bedzie zadnego przelomu.
Dodano: 2007-10-12 14:05
| minawi napisał(a): |
| [quote:54072da2cb="Androgyne"]Tamci już powymierali prawie. Ja uważam ich za "młodą lewicę". Po 89 roku (to już prawie 20 lat temu!) wiele się zmieniło i młode pokolenia nie chą czasem już wracać i roztrząsać kto był UBekiem, a kto nie. Pamięć i szacunek do ludzi walczących wówczas o wolność zostaje, a życie toczy się dalej. Zacznijmy się martwić o codzienność i teraźniejszość, a nie o ciągłe patrzenie wstecz.
To tyle ode mnie. |
Zgadzam się z Androgyne w 666%[/quote:54072da2cb]
Eh.. Kaśka, gdzie masz tych młodych? Przecież z list i tak wchodzą tylko pierwsze numerki, a na te pozycje bez układów lub poparcia starszyzny skażonej PRLem nie ma szans by dostał się młody, przepełniony ideałami lewicowiec
Fuck you dude!
Dodano: 2007-10-12 14:34
Ja i tak nie nie zagłosuję na buraków i pieniaczy z "dobrą" prawicową przeszłością.
W końcu pochodzę z jednego z najbardziej czerwonych miast w Polsce.
I can't look it in the eyes Seconal, Spanish fly, absinthe, kerosene... Cherry flavored neck and collar I can smell the sorrow on your breath, The sweat, the victory... and sorrow The smell of fear, I got it
Dodano: 2007-10-12 14:58
| androgyne napisał(a): |
| Ja i tak nie nie zagłosuję na buraków i pieniaczy z "dobrą" prawicową przeszłością.
W końcu pochodzę z jednego z najbardziej czerwonych miast w Polsce. |
To zaglosuj na burakow i pieniaczy ze sprd...na przeszloscia :D
Dodano: 2007-10-12 15:41
Bartoszewski powiedzial wprost to co wielu z nas myśli a nie ma okazji tego publicznie powiedzieć, fakt iż to zrobił w taki a nie inny sposób tylko podkreśla jaką żenadą jest kaczoland, kaczopartia cała ta ich sadzawka
byle do 21-10-07 - pokażemy im gdzie ich miejsce 
Dodano: 2007-10-12 17:16
| Attack napisał(a): |
| Bartoszewski powiedzial wprost to co wielu z nas myśli a nie ma okazji tego publicznie powiedzieć, fakt iż to zrobił w taki a nie inny sposób tylko podkreśla jaką żenadą jest kaczoland, kaczopartia cała ta ich sadzawka
byle do 21-10-07 - pokażemy im gdzie ich miejsce ![]() |
Amen
Dodano: 2007-10-12 18:12
|
No sondaze nie daja pewnosci do konca.... :) Obie partie na litere "P" ida leb w leb.... :)
A Bartoszewski niech sobie kupi/zrobi wlasna urne wyborcza i niech sobie nia zarzadza jak chce. Niech sobie jeszcze dokupi olowianych zolnierzykow i im kaze wybierac co chce i kogo chce :D
Dodano: 2007-10-12 20:15
A tak nieco z innej beczki - jakie wrażenia po debacie?
Ja skomentuję krótko - Tusk po prostu znokautował Kaczora. Aż miło było popatrzeć i posłuchać :D
I prefer to remain silent
Dodano: 2007-10-12 21:27
| Bartoszewski powiedzial wprost to co wielu z nas myśli a nie ma okazji tego publicznie powiedzieć, fakt iż to zrobił w taki a nie inny sposób tylko podkreśla jaką żenadą jest kaczoland, kaczopartia cała ta ich sadzawka
Pokażecie tak jak dwa lata temu. Ja jak dziś pamiętam jak na Uniwerku gdzie studiowałem, zaraz po wyborach przychodzili na uczelnię dzieci komuszków blade jak ściana :lol: .
| Sleeping_Giant napisał(a): |
| Mnie śmieszy też to,że dzisiejsi zwolennicy PO i Tuska są tacy antypisowscy. A przeciez samą ideę IV RP wymyślił Paweł Śpiewak, blisko związany z PO.A pzrecież Jan Rokita,który nie przestał być posłem PO, w bardzo wielu kwestiach agzadza się z Kaczorami. A przecież PO jest nie tylko partią liberalną, ale tez konserwatywną i oni nie złagodzą prawa aborcyjnego ani nie zezwolą na małżeństwa gejów, czyli na rzeczy najbardziej Polsce niezbędne wg. sympatyków lewicy. |
Prosze o edycję postów zamiast pisania kolejnych. Dla przypomnienia: przycisk Edytuj na górze po prawej do tego służy. th
Forever Begins.
Dodano: 2007-10-12 22:05
widzieli debatę :D?
Certa amittimus, cum incerta petimus.
odp Dodano: 2007-10-12 22:32
Oj tak widziałam debate Tusk się dobrze przygotował pojechał Kaczyńskiego. Wkurza mnie arogancja naszego wspaniałego "premierka" on jest pewny ,że Pis wygra wybory buehehe śmieszne. Zasady zobowiązują ???????? Jak zobaczyłam tą reklamę to myslałam ,że umre na atak śmiechu. "nie bedzie nigdy koalicji z samoobroną..." itp zmienia zdanie robi z naszego kraju jakies panstwo autorytarne, kto mu nie pasuje to pozbywa się go ukazując afery korupcyjne jakie ta osoba sie niby wdała. Na debacie umiał tylko szydzić i kłamac, nawet zasad tej debaty nie umiał przestrzegać a co dopiero jakichś innych. Bravo dla Tuska.
Życiem jednostki nie rządzi żadne seksualne przeznaczenie; na odwrót, erotyzm jednostki wyraża jej ogólną postawę wobec istnienia. — Simone de Beauvoir Wielkim celem życia jest doznanie - aby czuć, że się istnieje, choćby nawet cierpiąc.
Dodano: 2007-10-12 22:36
Tak, najcelniej to ujął ktoś na forum GW. Tekst mnie dosłownie zabił, więc go przytoczę:
"To nie była debata. To był przepis jak się robi pasztet z drobiu." :lol: :lol: :lol:
I prefer to remain silent
Dodano: 2007-10-12 22:43
| Cytat: |
| A przecież PO jest nie tylko partią liberalną, |
Od kiedy po jest partia liberalna? cos przegapilem chyba 8) z po takie liberaly jak z koziej rzyci instrument muzyczny ... lzeliberalizm ot co :lol:
---------------
Colony 5-Black (Single Edit)
united we stand divided we fall
Dodano: 2007-10-13 04:11
Hehe. widzę, że będzie trzeba ściągnąć tą debatę - niestety live nie miałem szans obejrzeć 
Fuck you dude!
Dodano: 2007-10-13 07:23
ładnie mu dojebał z tym że jeździ po polskich drogach ... ale jako kierowca :D
Dodano: 2007-10-13 15:09
Na youtubie playlista z debatą: [url=http://www.youtube.com/view_play_list?p=DDF1DB9901C25261&
age=1]TU[/url]
Ja sam już PO obejrzeniu. Ciekawa (i śmieszna) debata. Mimo zapowiedzi o potulności Tuska widac było, że potrafi pokazac ząbki na antenie.
Widać było, że Kaczyński nie chce poruszac tematu wyjeżdzających z kraju, natomiast Tusk bardzo chętnie i czesto go wyciągał.
Podobało mi się stwierdzenie, że PO chce stworzyć taką Polskę w której nawet prezes PiS będzie się dobrze czuł.
Myślałem, że będzie o wiele więcej brudów wyciąganych na wierzch - choć ten jeden o broni i grożeniu nią mnie zaskoczył.
Użytkowniku! Nie bój się używać linku "Zgłoś moderatorowi"! :D
Debata Dodano: 2007-10-13 19:08
Nudą wiało, niestety...Nihil novi sub sole. Donald był Donaldem, a Kaczor - Kaczorem, ale interakcja znikoma. W sumie: Kaczor Donald :D !!!
Do not quote - think for yourself
Dodano: 2007-10-13 20:00
Reklama wyborcza PiS-u utwierdzila we mnie przekonanie "samowolki" w kraju . Debata poprawila mi humor
juz dawno sie tak nie smialam
Schuld und Sühne
Debata Dodano: 2007-10-13 20:57
No cóż, dobry humor to też jakaś korzyść - przynajmniej na to się ten "gips" przydał 
Do not quote - think for yourself
Dodano: 2007-10-18 10:19
| Pan napisał(a): |
| [quote:c2c6c883e7="Paskievicz"]ładnie mu dojebał z tym że jeździ po polskich drogach ... ale jako kierowca :D |
ot wlasnie miski, wydaje mi sie, ze lepszosc kandydata widzicie albo w prawie jazdy, albo w "dojebaniu". Moze ankieta, kto ktora z tych 2 funkcji uwaza za najistotniejsza?
az sie milo patrzy na "wyksztalciuchow" z podejsciem spod budki z piwem :>[/quote:c2c6c883e7]
co kraj to obyczaj heh tak się tutaj zdobywa szacunek. na posiadaniu i dopierdalaniu innym.
Frekwencja Dodano: 2007-10-18 12:18
Kto wygra ten wygra, ale najważniejszym wskaźnikiem w tych wyborach będzie frekwencja. Chodźmy więc głosować, bo inaczej krajem znów będzie rządziła partia, która została wybrała głosami trochę ponad 1/10 uprawnionych do głosowania! (jeśli dobrze liczę frekwencja w 2005 na poziomie 40,5% a na PIS głosowało 27%)
Zatem: "hej ho! hej ho! do urny by się szło!" 8)
Młodzieży! Czymże Wam dane jest ciąć się w tych jakże nieszczęsnych czasach? O żyletki ciężko, dziadkowa brzytwa zardzewiała, a jednorazówką nie dość głęboko! Jeśli jednak Wam się uda (może widelcem?) to pamiętajcie: wzdłuż żył, a nie w poprzek! Wzdłuż!